favela i färgblom

De människor som har bevittnat ett favela vet vad som menas med kåk städer, kartong bostäder och en annorlunda syn ifrån den vi är vana vid.

När jag bodde i Brasilien hade jag ett favela intill knuten utav mitt område ( jag bodde inom lite finare murar ) och när jag satt där om kvällen på min balkong kunde jag se ett kartong liknande, puttrande, grått och fattigt område snett emot mitt.
Där blev jag ombedd att inte ge ett enda öre till dom fattiga. Jag satt och kikade ner på vår lagun blåa pool och funderade över en färg explosion?

Det gjorde att när jag första gången läste om detta projekt förde mina tankar tillbaka till min vistelse i Brasilien och jag blev väldigt lycklig över att favelan fått färg och att det här förmodligen kommer vrida deras tillvaro "samhälle" till ett konstverk.

Jag hoppas på att de upptäckter samma lagun blåa färg som jag förundrades vid och eftersom färg har en glädjes påverkan- hoppas jag på att deras vardag inte blir så grå som jag först såg den som när jag satt i funderings tankar på min balkong.

<3 till det färgade favela i Praca Cantao i Santa Marta Rio de Janeiro- Brasil
- vilket underbart projekt.


kika in på Favela Painting om du är intresserad ; ).

House Doctor <3

att knoppar slår ut

Fortfarande finns det lite sommar i luften och blommorna behöver liv inomhus, ta med korgarna ut i skogen och njut utav helgen som kommer på ingång <3

Ha en vacker helg alla ; )

Foton ifrån stylisten Marie Nichols vackra arbeten- njut
.


Att bli brud

Brudens blivande man hade fått en lapp där det stod vad som skulle befinna sig i väskan, tre paket förknippat med Kristin och ett brev tillägnat sin blivande fru.
En cykel, gympadojjor och en bok.
Cykeln var trasig, gympadojjorna för små och boken glömde vi helt och hållet bort men,-
Han följde listan punkt och pricko. Överlämnade våran fina vän den tid vi ville och vi hade en hel dag med gamla barndoms vänner <3


Vi skrattade, grät, njöt, mindes och var lyckliga!

Nästa aktivitet som stod på schemat var att i cykel parad snabba sig till danscentrum där vi hade bokat in oss på Reggieton.

Därefter var det mys och tjejsnack på stranden innan sopp lunchen under det stora trädet..
Här var vi länge- Kristin var dagens höjd punkt och vi hade massa lekar tillägnat henne och vi ville gärna lyssna på hennes underbara historier <3


Vi hade en sov stund hemma hos Anniefrid innan våran brud blev sminkad och fick sin fina klänning på.
Vi njöt utav sällskap, blandade en drink och skyndade vidare till fotografering ( bilder kommer vi annat tillfälle )


Sen var det snart kväll och mat och kvälls myset tillbringades tillsammans med massa skratt, mer vänner som inte kunde närvara under dagen, fjärilar, dans och alla njöt utav en hel dag ihop<3


Grattis Kristin.- Min vän du ska bli brud <3

Underbara vänner <3 Ni är det finaste jag vet.

Att gifta sig är något fantastiskt att vara brudparets vänner är något magiskt och att få deltaga vid deras bröllop kommer bli något sagolikt.

Använd färg


Hoppas dessa underbara bilder sätter igång tisdags inspirationen ; )


Vad gör du för att hitta din inspiration?*

*

*

*


*

.


Så som jag skriver lappar hela tiden har det troligtvis smittat av sig, Idag fick jag en lapp.

Nu ska vi äta pannkakor- Tack.Ha en underbar helg finingar!
Min innehåller, hemligheter, ballonger och mera lappar <3

att bevara, samla och att förälska sig i...

-finns det något finare än att bevara det man minns, härliga lappar, det vackra halsbandet man en gång fick utav en vän, favorit urklippet.. Att samla allt på samma ställe eller att supera ut det i sin miljö, sitt hem.. Förälskelsen som ingen annan förstår värdet i än sig själv...

Här kommer underbara stylingar ifrån Tatjana "one of the most interesting styling and creative ideas agency's in Holland and abroad)..." Bilderna är tagna utav Inga Powilleit.


Jag är förälskad <3

godmorgon älskling...


Har du sovit gott idag...

- Nee inte en blund!
- Va, varför inte då?...
- Varför inte då!! Därför att vi sover fyra st i sängen!
- mmhun, jag sover super!

Så här har det låtit ett tag nu.. Min älskling kan inte sova och jag sover som en prinsessa med tre prinsar men jag förstår min darling så idag var första dagen med våra nya överrasknings lådor!!

På natten kommer överraskningar ner i lådan och om man sovit hela natten i sin säng får man en överraskning i lådan efter dagis ; )

Killarna sprang iväg med spänning till dagis idag, där dom ställde sig vid ingången och började diskutera vad dom trodde det befann sig i lådan.. Jag var tvungen att ta en bild med telefonen ; )

Ps idag är det.. varsin klubba och filmkväll
i lådan ; )

lite mer

......personliga favoriter!!

Jag gillar ju House Doctor så mycket men detta året har jag nog aldrig fastnat så länge i barn montern med Blafres stuffs..Me lika a lot...
Kidz det blir mycket Blafre för er i höst...

Lite bilder ifrån mina favoriter om jag måste välja 8 ; )

-första bilder är rena Blafre mönster de andra är-  Mumin utställningen, Madam stoltz, leftovers, och House doctors


Ha en härlig dag <3

HappieHöstens Formex mässa innebar mängder utav glad design, små broderade plånböcker med ord som "all i whant is everything "
-kuddar med nötkräms tuben på "Noisette"
-Kuddar med texter som " There is always sunshine "
-Halsband med "Laught" ingraverat
-Lampskärmar med kors stygn " Tack för igår 07073456..." 

Det handlade mycket om inredning som skall vara personlig- ett ihop plock utav minnen man har... Man vill komma så långt bort ifrån ett möblerat katalogs
hem som möjligt och man vill gärna ha en historia bakom sin inredning.. Man söker myset och njuter utav glädje och att allt är möjligt, under tiden bjuder man gärna hem någon på en kopp kaffe alt. det som finns hemma ; )

Det finns fortfarande många vackra förfall som man tar nytta utav och man inreder med en större brytning på stilgrupper- man blandar och hittar sin stil.
Den ofärdiga känslan är väl genomtänkt och man inreder med hjärtat <3

Det är många färger, mycket mönster och många leenden ifrån mängder utav glada människor på samma ställe!!

Formex höst 2010

Det kommer mera bilder ifrån mässan i veckan ; )

Underbara dag!!

Dagen innan. Fick vi det finaste besöket- min utbytesstudents syster ifrån Brasilien- Renatha. Det är den gladaste , mest sprudlande..livliga brasilianare man kan tänka sig..

Söta Re.. Jag önskar dig välkommen hit. Äntligen och lovar att vi skall förgylla din semester hos oss på alla sätt vi kan.


Querida Re.. Eu desejar voce boa vinda aqui. Em derradeiro e promises isso nós deva dourar teu férias em nós em tudo ways nós poder.Dagen efter. Jag strosade runt på Stockholms gator. Åt lunch med en vän, fikade med en annan och avslutade dagen hos min barndoms vän Alexandra. Där hade hon dukat upp för en kräftskiva som bara vi två och Mr.P fick avnjuta.
Vi åt, njöt och pratade i timmar, under tiden hoppade kaniner nere på innergården, luftballonger eldade och flög högre och minnen och nutid samlades till vår dags verklighet <3


Underbara dag!!


En lång paus


Jag fastnade vid en underbar blogg En liten paus här finns massa fina bilder, härlig personlig touch och damen syr fantastiska kidz kläder...
Inspirationen växter till liv utav såna människor och på sin blogg hade hon även en tävling där man kunde vinna den här fantastiska tavlan, som hon såklart även den gjort själv!

Kika in hennes blogg, hennes skapat utav mig sida och var med och tävla du med vet`ja ; )


tuggummi, olivburkar och fantasi
Jag tycker det är otroligt skönt att det inte bara jag som fyller mina skåp till max, utnyttjar varenda yta och älskar synen över att det ser oordning ut även fast man verkligen vet exakt vart allt är.  Att det inte bara är jag som köper "saltgurks" burkar efter utseende och samlar på etiketter. Att den gula oliv plåt burken hänger med i alla år, ibland med en liten ört i eller ibland med kakor!! Sin egen lilla fantasi blir verklighet ; )

House doctor har prickat rakt in i mitt hjärta igen ; )

Se dom fina plåt siffer tavlorna och vilken unge vill inte ha en egen tuggummi maskin.. Jag vill- och jag är tydligen mamman i familjen ; )

Hoppas dagen blir super!

vi bygger kojor...

Under tiden när vi inte har något annat att göra än att bygga kojor, måla på stora ark på golvet, fika med vänner, njuta utav sommar lov, äta glass, leta efter nappen, arbeta, hälsa på, söka utflykts mål.... så går tiden. I morgon börjar dagis, pluggande och arbete...

Men innan dess skapade vi många minnen att le i efter hand åt <3
Här kommer en helt salig blandning utav vårat sommarliv


Det är inte jag som har städat rummet denna dag ; )Antikmagasin


Jag och Peter var på road trip och upptäckte en mysig, lite röriga men väl så fyllda antik butik Antikt & Gjutgärn Antikmagasinet i Eksjö.

Det var i ett gammalt hus på tre våningar -en i källaren med enbart billiga loppis fynd och två våningar inne i huset med antikviteter som var allt ifrån Trägungor till skrivmaskiner, äldre skolplancher, fotöljer, skåp, hattkartonger, kakburkar, stegar, musikinstrument, anteckningsböcker, lampor, sockertoppar, fönster, köpmanna diskar och massa massa mer....
Mannen som äger butiken samlar på jordglobar så det var ju verkligen en dröm för mig..
Finns det någon som har vägarna förbi där så missa inte den välfyllda antik drömmen!
Tänk vad mycket fint man kan hitta till en billig peng och sätta sin egen prägel på det <3
Med lite färg- nytt tyg, inspiration och tid..
Härlig helgInspirations bilder ifrån en grym fotograf ifrån Venezuela- Carmen Moreno kika på mer utav hennes bilder på flickr

Härlig helg <3

.

RSS 2.0