Inspiration..

Jag älskar kreativitet och jag älskar att sätta mig in i andras kreativitet, är fascinerad utav kreativa arbetsplatser och studios, hur det ser ut eller att få kika in i hur människor bebott sig in i sin personlighet, sitt arbete eller sin begåvning inom något den brinner för.
Jag inspireras utav hur de arbetar, hur de inreder- hur de hittar sin inspiration och hur det syns.

Här är Designern Tina Kaiyas studio och jag faschineras utav de ytor hon tar till sig och sprider ut sig på igenom sitt arbete...Ljuset i hennes arbetsplats och hur förmodligen bara hon hittar bland sina egna saker och hur hon inspireras utav att ha det så...

Hur inspireras du ; ) ?

Bilder ifrån The Selby
Där finns massa härlig inspiration från massa kreativa personer, jag kan kika in där i en evighet ; )<3-älskar färgen turqiose, avgudar mönster och drömmer om en grön tillvaro...
Bilder ifrån Marie Claire

mer porslin

älskar väggen i trä illustration, porslinet -virkade små dukar och det lilla furutåget ; )
Mer av allt detta finns hoss studio gitte !!


mer inspirerande hem


Jag vill med förgylla mina dörrkarmar, sätta upp alla mina inspirations bilder och börja sammla på porslin ; )
Här är några bilder ifrån illustratören och hantverkaren Lycy Kings hem det är underbart vackert och annorlunda...

inspirerande hem..

Kikar ofta in på Huset ved bekken En super mysig blogg som innehåller allt ifrån personlighet till små söta pyssel med kidzen... lite kreativ kaos, lite galenskap och massa färg... Hon skrev om ett hem i Danmark som hade varit med i den Danska tidningen Mad og Bolig, jag blev tvungen att snabbt införskaffa detta nummer för detta husets inredning inspirerar mig till max ; )

Hoppas att helgen är härlig <3

våren-


Jag saknar, längtar efter och vill börja planera in i den-  Våren
Vintern är härlig, underbar och tydligen- i år, väldigt lång... Nu vill jag röjja undan overåler, termobyxor och pulkor- jag vill ta fram stövlar, gå med tröjja och halsduk och jag vill ta fram cyckelpumpen så jag kan börja cyckla igen och jag vill tömma korgar på mössor och fylla dem med vår äventyr och gatukritor ( Killarna älskar att hoppa hage,- jag med- tydligen ; )

-den här bilden ifrån Wisteria ger mig dessa känslor <3

någonting alla borde iallafall ha i tanken ; )


<3


enmix.se

Enmix.se är en liten butik i Kungsbacka som ägs utav två kreativa, inspirationsfyllda och framgångsrika personer...

Anki som har en lång bakgrund innom butikskommunikation, inredning och en mycket duktig keramiker- konsthantverkare.                                                                                                                                                                     Cina som jobbar på Village som konceptutvecklare - hon brinner för kreativitet, inredningsinspiration och även hon en duktig keramiker- konsthantverkare.


Dem ville tillsammans samla en mix av konfektion,heminredning,vintage    konsthantverk.                                                                                                                                                            Det blev en väl personlig- smått galen butik fylld med kreativitet och inspiration.Deras dröm är att få allt de älskar på samma ställe


Och vart kommer vi in i bilden....

Jo,- igenom vår utbildning på Handelsakademin där vi studerar till butikskommunikatörer , -blev vi tilldelade denna fantastiska butik och  Vi fick ett superroligt projekt!


Vårat projek var-

Ska lansera nätbutik och blogg, behöver hjälp med den röda tråden i butiken och på hemsidan. Kunderna ska förstå att butiken även finns på nätet. Det ska synas att butiken (skyltfönstren), bloggen och nätbutiken är ”samma”.


Om någon är mer intresserad utav våran tanke och hur vi inspirerades till att göra som vi gjorde så kika gärna vidare på bloggenmix.se hemsidan enmix.se är även nu öppen och där kan man hitta de bäst utvalda produkterna och shoppa alla saker man bara måste ha <3

 
.


Grönt..


Saknar att se det gröna i det här bilderna i utomhusmiljön ; ) men helgen kommer användas till vit utomhusmiljö och besök ; )
Jag önskar alla en trevlig helg <3    
Fina bilderna kommer från underbara boken Rural Escapes av Bo Niles

inside...


Dagarna går...  jag och Emilie håller på med butiken enMix i Kungsbacka, vi färgsätter, fixar och söker uttryck som kommer och ska passa den konstnärsfyllda, designrika, egna, personliga och mixade butiken alldeles till sin fullo ; ) Håll utkik för snart kommer resultatet på dagarna före ,efter och det slutgiltiga !! Länkar till både inspiration och köpsug kommer att skapas och vi suger in detaljer ifrån kreativitet, lust och tankar ; )

Har även tankar över att förnya killarnas rum under våren, så jag letar inspiration och känsla både här och där- Men jag tänker grått, vitt, turkost, grönt och barnglädje <3

Är det någon som har någon kul idee så tipsa mig gärna ; )

Här kommer ett gäng fina bilder ifrån Rohan Andersson...


Slow deco

Det finns ett inrednings stil som jag har fastnat för mer och mer och det är Slow deco, det känns som att det är väldigt personligt och att det får ta sin tid- inga hastiga köp, ogenomtänkta köp eller köp bara för att någon annan har det utan inredning som håller länge både estetiskt, personligt och material mässigt...
Oftast är det närproducerade och ekologiska möbler- möbler som har ett värde för en själv och rättvisemärkt.

Möbler och inredning bör ta sin tid och man bör skapa sin miljö utifrån ett långvarigs levande, man kan hitta gamla klassiker på secondhand och man kan köpa de dyra hållbara hantverksmöblerna, men värdet väger upp investeringen..

Slow deco för mig känns som att utgå ifrån en levande design och skapa den till sin egen, det är eftertänksamt och noga utvalt utifrån den estetik som passar just mig.
Att man tar sig den tid det tar och hittar sin egen stil, jag är mycket för det personliga, levande och jag älskar nya köp men det skall på något sätt beröra, ge minnen och ta mig in i framtiden.
Att någonting har gått i arv i generationer- kunde bli ett stilleben just för mig, att jag placerar ut minnen och inspireras till nya ideer utifrån material och konsthantverk som redan en gång fanns, funnit- finns.


En bild som säger mycket om slow deco för mig är den här helt underbara...

färglägg det...

jag kan inte motstå tanken över att fylla gammalt liv med färg..
tänk vilket lyft, vilken färgexplotion, vilken härlig känsla ; )


Knuts och sveas

När jag var i Stockholm sist gick vi in och ut i alla underbara antik butiker i Vasa stan och speciellt på Roslagsgatan där de flesta antik butikerna ligger och har legat i många, många år... så bara att komma dit är nostalgiskt.. men en favorit ifrån gatan är helt klart nummer 21- Knuts & Svea väl värt ett besök gärna flera ; )RSS 2.0