att bo med vintage saker.


-att bo med, att bli med.. att leta saker man skall vill älska, kommer älska och vill små kika lite extra på varje dag.
Det är för mig att förgylla sin vardag lite gran. att bli lite förälskad i en sak, hihi fånigt... nee det tycker inte jag.

Jag köpte en gång en liten ask med massa ingraverade mönster i, med ett handtag på- i silver. Varje dag måste jag se den lilla burken så den står presic innan för vår ytter dörr <3 Min Peter förstår inte alls detta men den landade rakt in i mitt hjärta och den kostade 45 kr på second hand.

En dag sprang jag förbi en vintage butik och såg en gammal schäslong
i randigt tyg, en stor ganska klumpig men långsmal "soffa" som jag bara var tvungen att vända in i butiken för. Sedan dess har den blivit med flyttad i våra bon, den har blivit hopad i och vi sitter på den varje dag. Den är fortfarande randig, gammal och min favorit <3

Jag vet att jag har några som är inne här varje dag och jag skulle bli super glad att höra era små invändningar...

Är du förälskad i en pryl du har hemma?


Damp inte RUM ner i lådan idag så spring genast och köp den.. Den är underbar och speciellt just idag <3

du kikade just på bilder därifrån.if you dont mean what you....
Ord kan vara svåra att förstå, ord kan vara en lättnad och ord kan verkligen få igång tanke banan.
Ord kan betyda mycket, ord kan förvirra och ord kan berika.
Att skriva sitt favorit ord nära till hands, en liten lapp till någon man tycker om- en påminnelse kan ibland kännas som en kliché men kanske förstår människan du tänker på, lika mycket innebörden utav din tanke med orden som du.


mina favorit ord idag är kliché
. men jag älskar dom..

" Ge barnen kärlek,
mera kärlek
och ännu mera kärlek
- så brukar folkvettet
komma av sig själv."
/Astrid Lindgren


Här är underbara ord och meningar uppbyggt utav någon som kanske känner samma som du. Enkel betydelsefull konst. Therese Sennerholts nya kollektion som kommer ut i butik den 1 nov. kika in på hennes sida där det finns mängder utav olika prints och stilar. Kanske du köper en tavla av något ord du gillar eller kanske skriver man något själv.

Berika någon med ord idag <3

vacker form.


Cirkeln är oändlig och formen är en perfekt kurva.
Dessa underbara ljusbollar är gjorda utav naturligt bomull, man kan skapa sitt eget dekoration och ljus behov utav dem. Man kan bestämma färger och antal bollar. Det skulle kunna vara den perfekta presenten till någon man tycker om eller ett vackert sätt att sätta lite extra ljus på det man tycker om.

Kika in på Cabel & Cotton och får mer inspirations tips

Ha en härligt höstig måndag <3

Rövadotter och Birkaborg


Underbart brudpar, vackra vänner och inspirerande personligt bröllop.
Har i tidigare inlägg (Som en saga) förklarat känslan i Kristin och Johans Bröllop.
Här kommer första bilden. Tagen utav Jennie ; )

Visst är dom sagolikt vackra <3

Kristins kreativitet och otroliga förmåga till att göra de mest fantastiska personliga detaljer genom lyser hela bröllopet där ett roligt inslag var att man fick välja en mustasch
och bli fotad med sin partner ; )
Under middagens gång framkallades fotona och sattes upp i ramar som ett släkt, vänskaps träd till brudparet.
Det var otroligt roligt att titta på alla fina deltagarna utav paret Kittendorffs dag på det sättet<3Kristin har en fantastisk blogg Kittens karusell där kommer hon lägga upp sina egna bilder så håll utkik där om ni vill kika på deras sagolika bröllop. Kristin har en känsla för inspirera och har många lekfulla ideer, personlig stil och är helt unik. Så på hennes blogg går man inte oberört därifrån. Jag kallar det vackert. Hon förklarar det själv.
"Karusellen...det är ett bra ord för att sammanfatta livet, allt runt omkring o allt inuti som spinner runt runt i sprakande färger under lekfull melodi".


Väl värt <3

Ha en trevlig helg ni som kikar in här ibland <3

i det ögonblicket.


Jag är har många gånger kikat på Jennifer Causey portfolio och avgudar hennes verk. Det är raka linjer, underbara färger och ögonblick en duktig fotograf bara älskar att vara närvarande i!
Bilderna lever och man förbluffas över hur man blir fantiserandes över vad man skulle göra om man befann sig i ögonblicket då bilden togs..

i just love it..

Kika in och inspireras


Jennifer har även en blogg där hon lägger upp mer vardagliga bilder och hennes inspiration.


simply photos

Jag älskar mornar och är nog den människa jag känner som äter mest frukost ; ).. Jag älskar känslan utav lugnet..  småbarn som fortfarande är lite sömniga, mannen i morgonrock, tillrufsat hår och nybryggt kaffe.. Jag kan hålla på i en evighet och det var på den vägen jag hittade Jennifer först- genom hennes inspirerande frukost blogg ; )

Kika in om du älskar frukosten lika mycket som mig ; )


simpley breakfast

Missa inte Jennifers fantastiska bilder på brudpar, här finns det kreativitet inspiration och många fantastiska miljöer.

my weddings

Jag har lagt många timmar på att bara försvinna i Jennifers arbeten och kommer spendera många till. Det handlar om små detaljer om verklighet och om att fånga höjdpunkterna <3

Hoppas din dag varit som en vanlig torsdag skall vara just för dig ; )
stillsam poesi

Ibland står man nog mitt i sitt liv och undrar vilket ben man skall stå på, om man skall fortsätta springa eller om man skall stanna upp. Jag har hamnat i en form utav sagovärld och jag vill just nu bara stå här ett tag och njuta. Vänta på nästa steg och inte hoppa över något hinder som kan ta mig till något mer färgfyllt. Just nu blir det stillsam poesi och jag hoppar inte över...

dessa underbart lugna bilder finns nära mig nu <3


Bilder ifrån ett fantastisk hem som tillhör en tysk designer Paula Leen.
Kika på hennes underbara arbeten på Poetryworld.nl.

i min ögonvrå.

Jag har fastnat för dessa bilder, där grunden i Debras styling är överraskning.
Det är lockande, lite lekfullt vuxet och utvalda favoriter.
Såg ni artikeln i Vogue living förstår ni nog..

Kika på Debra Cronin design!

...Gör boendet lite mindre vanligt ; )Dance like no one is watching

Missa inte den underbara Christmas kollektionen ifrån Noa Noa.
Ute i butik nu <3

love is a special way of feeling...
Underbara foton ifrån Olga Bennett.

Den årliga Noa Noa festen är på gång och långa promenader längst gator och torg i vackra Köpenhamn kommer fylla min helg <3

Ha en underbar helg fina besökare.

Visa vem du är.


Det bästa med hösten är att man träffas mer inne, man köper nya filtar och piffar till sin tillvaro med massa små detaljer, sommarens minnen hängs upp på väggen och ständigt kokas te utifrån köket.

I ett hem skall man visa sin personlighet- därav dagens övertext! Visa ditt hem vem du är ; )


Dagens inspirations bilder tycker jag är helt fantastiska och det är bara för att alla fyra har sina personligheter inblandat i stilen. Det ser tillåtet ut med lite för mycket saker och det är noga utvalda detaljer. Otippade favorit saker syns tydligt och mycket värme känns även fast det är i mycket som går i svart, vita skalor.

Ha en mysig höst kväll ; )


galet glad
Ha en underbar helg vart du än befinner dig ; )RSS 2.0