bak vecka?

Recept på lyckokakor

Det kan vara lite klurigt att lyckas med sina lyckokakor, men all lycka de ger gör de väl värda besväret.

Först några tips för att du ska lyckas

  1. Tillverka lapparna i förväg. De bör vara 7-8cm långa och inte över 1,5cm breda.
  2. Använd kallt och infettat bakplåtspapper.
  3. Hellre större kakor än för små. De är mer lätta att arbeta med.
  4. Sprid ut degen jämnt på bakplåtspappret genom att hålla och luta pappret så att smeten rinner ut över hela.
  5. När kakdegen tas ur ugnen börjar stressen. Du har bara 20 sekunder på dig att stoppa i pappret och vika kakan. Testa med en eller två i taget i början.
  6. Kakorna är klara när 1-1,5cm av utsidan är gyllenbrun och de är lätta att lyfta med en spatel. Mitten på kakan förblir ofta ljus i färg.
  7. Eftersom du formar och viker kakorna när de är varma bör du använda bomullshandskar. De gör allting mycket lättare.
  8. Hur man viker kakan. -Lägg degen i handen, lägg lappen på den, vik sedan kakan på mitten, medan du fortfarande håller kakan med båda händerna (med dina tummar och pekfingrar) så drar du ner ändarna över en kant på ett glas tills ändarna möts.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0